Ръководство

Въведение

Незабравимо телевизионно преживяване у дома!

IPTV е цифрова телевизия с високо качество и богат набор от HD канали.
Гледайте всички филми и предавания в удобно за Вас време.
Навигирайте лесно и направете настройките си в зависимост от Вашите потребности и желания.Възползвайте се от всякакви интерактивни функционалности, включително и родителски контрол на отделни канали.

Основни навигационни бутони:
Обратно – връща Ви винаги стъпка назад.
Опресни или Възстанови – 1) Когато съдържанието в секцията се променя динамично, бутонът служи за опресняване на записите. 2) Възстановяване на първоначалните настройки.
Назад – връща страница назад в списъка, който разглеждате.
Напред – прехвърля страница напред в списъка, който разглеждате

Навигационните бутони в много редки случай изпълняват и други функции, но те винаги са отбелязани на платформата в съответната лента.


Телевизия


Изберете тази секция, когато искате директно да гледате телевизия.
Може да „извикате” менюто и да навигирате из платформата, докато гледате телевизия. Менюто ще се появи като прозрачен слой над канала, който сте избрали в момента.
За да подредите каналите в удобен за Вас ред, моля влезте в секция „Настройки”.

Програма

Секцията Ви дава възможност да прегледате какво излъчва в момента всеки канал и каква част на предаването е изтекла.
За да превключите на канал, преместете курсора до предаването, което сте избрали и натиснете “ОК”.
Цялата програма на конкретен канал може да прегледате като с курсора отидете до бутона в края на реда на избрания канал, непосредствено след името на предаването.
Бутонът Ви дава възможност да проверите програмата на избрания канал за конкретен ден от седмицата.
По подразибиране се визуализира програмата на всички налични канали. Ако искате да филтрирате ТВ програмата в различни категории – новини, филми, спорт, детски, научно-популярни и др., натиснете бутонa , който се намира в лентата „ТВ порграма“ и изберете желаната категория. Когато направите своя избор, името на бутона ще се промени в зависимост от избраната категория.

Моите записи

Платформата Ви предлага два начина за запис. Най-лесно може да стартирате запис с бутона “rec” от дистанционното управление. По време на записа, може да сменяте канала, както и да навигирате навсякъде в менюто. Записът ще спре само, ако повторно натиснете бутона “rec” на дистанционното, ако спрете записа от меню “Моите записи” или свърши свободното време от квотата Ви.
Вторият начин за запис изисква да влезете в секцията „Моите записи”. Под лентата с цветните бутони има помощна лента и там с бутона отивате на страницата с изброени телевизии. В страницата на всяка телевизия ще откриете изброени всичките й предавания. Изберете предаване, което бихте искали да запишете и то автоматично се добавя в списъка с Вашите записи.
От списъка със записи, може да редактирате името на записа, периода или да го изтриете. След името на записа се появяват бутони със следните значения:
Бъдещ запис
В момента се записва
Готов за гледане запис – чрез натискане се стартира възпроизвеждането на записа
Спиране на текущия запис
Изтриване на запис
Редактиране: завършен запис – само името, бъдещ запис – името и времевия интервал
Записът е приключил, но е в процес на обработка (около 30 секунди)

Бутонът Ви дава възможност да изтриете всички направени записи до момента.
Бутонът Ви отваря страница с въпроси и отговори, отнасящи се до функционалностите на секцията.
Ако изключите set-top box устройството докато трае запис, той ще продължи. Ако записът е стартиран чрез бутон “rec” на дистанционното управление, записът ще приключи, когато свърши квотата Ви. Ако записът е със зададени начало и край, ще спре точно в часа и минутите, които са му зададени за край. Всички планувани записи ще бъдат направени, независимо дали Вашето устройство е в работен режим или не.
Когато гледате запис можете да превъртате напред и назад, чрез бутоните на дистанционното управление:
наляво и надясно (30 секунди)
ffwd и rew (5 минути)
както и да паузирате чрез бутона
Записът може да бъде спрян по следните начини:
1) ако е стартиран с бутон “rec” на дистанционното управление – натиснете бутона повторно.
2) ако е зададен по програма или с начало и край – изберете меню “Моите записи”, маркирайте бутона на реда със записа, който желаете да спрете и натиснете бутон “OK” на дистанционното управление.”

ТВ Архив


В тази секция може да гледате издание на предаване като първо изберете телевизия и след това конкретно предаване. Предаванията са подредени по азбучен ред – първо са изброени тези, чиито имена са изписани на латиница, а след това и останалите.
Когато изберете предаване, неговите издания са подредени по хронологичен ред като първо в списъка е винаги последното записано предаване.

Филми и Музика


За да навигирате по-лесно в секцията сме разделили съдържанието на подсекции. След като влезете в някоя от подсекциите лесно може да преминавате през другите с лентата, която се намира непосредствено под лентата с цветните бутони.

Музиката в портала е безплатна и имате достъп до нея по всяко време.

Настройки


Освен обичайните функции, в тази секция бутоните имат и няколко допълнителни функции, които са отбелязани на лентата.
Парола – води към страницата, на която може да смените паролата си.
Сметка – води към страницата, в която са записани всички продукти, които сте закупили, независимо дали са платени. Страницата „Филтър” Ви позволява да прегледате движението по своята сметка при зададен период от Вас.
В тази секция се активира и функцията за Родителски контрол. Тя Ви позволява да ограничите достъпа на Вашите деца до филмите и каналите със съдържание за възрастни.

Настройки


За да преподредите позициите на каналите, от главното меню отидете в секцията “Настройки” и там изберете „Подредба на канали”.
Втората навигационна лента съдържа три типа подреждане:
1) Категории – общи, новини, филми, спорт, детски, научно-популярни, музика, развлекателни, хоби, HD, за възрастни;
2) Рейтинг
3) Моите (лична подредба)
Червения радио бутон показва коя подредба е активна в момента. Синият фон индикира коя подредба е визуализирана в момента на екрана.
Първоначално категория „Моите” е празна, но всеки може да направи своята лична подредба. Независимо дали в момента е визуализирана подредбата по категории или рейтинг, може да промените номера на даден канал. Моля маркирайте канала, въведете номер и натиснете зеления бутон на дистанционното, за да запазите желаната позиция. Ако канал с такъв номер съществува, двата канала си разменят местата. Тази промяна се отразява в категория „Моите”.
Ако искате да активирате своята лична подредба или някоя от готовите, моля просто я отбележете и натиснете зеления бутон „Запази”.

[wpdm_file id=4]